چک لیست پیش از چاپ

چک لیست پیش از چاپ

یک چک لیست می‌تواند فرآیند کنترل پیش از چاپ را تسریع نمایید. لازم است این چک لیست، همه‌ی مواردی که هنگام نهایی کردن سند چاپی خود باید به دنبال آن باشید را پوشش دهد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

چگونه می‌توان یک طرح را برای چاپ آماده کرد؟

——— ۱. تصحیح همه‌ی موارد

——— ۲- اندازه و وضوح تصویر

——— ۳- اطمینان از مدل رنگ (CMYK در مقابل RGB)

——— ۴- کالیبره کردن صفحه‌ی نمایش (مانیتور)

——— ۵- فرم‌بندی و نشانه‌های سند چاپی

——— ۶- خروجیPDF با وضوح بالا

——— ۷- کاغذ مناسب انتخاب کنید

چک لیست، راه‌حلی برای استاندارد بالاتر


چگونه می‌توان یک طرح را برای چاپ آماده کرد؟

بهترین راه برای تولید یک جعبه، بروشور، و یا پوستر با کیفیت عالی این است که هر دو نفر تولیدکننده و مشتری با هم کار کنند. این همکاری می‌بایست در هر مرحله از پروژه، از ایجاد ایده تا چاپ، ادامه یابد. تصور بر این است که مراحل پیش از چاپ و چاپ می‌بایست تنها توسط تکنسین‌های چاپخانه انجام شود. این روشی مرسوم اما اشتباه است.

پرداختن صحیح به مراحل پیش از چاپ می‌تواند منجر به تولید محصول باکیفیت و همچنین صرفه‌جویی در وقت و هزینه گردد. بنا به نظر کارشناسان اگر در مراحل پیش از چاپ خطای محتمل در فرآیند کار کشف و رفع شود، از هزینه‌های اصلاحی بعدی _که بسیار بیشتر خواهد بود_ جلوگیری خواهد شد.

یک چک لیست می‌تواند فرآیند کنترل پیش از چاپ را تسریع نمایید. لازم است این چک لیست، همه‌ی مواردی که هنگام نهایی کردن سند چاپی خود باید به دنبال آن باشید را پوشش دهد. این چک لیست شامل همه‌ی موارد، از ساده‌ترین جزئیات تا نکات فنی پیشرفته به زبان ساده است. 

چک لیست پیش از چاپ

۱. تصحیح همه‌ی موارد

نادیده گرفتن خطاهای کوچک، مانند غلط‌های املایی و دستوری، می‌تواند منجر به تغییر نظر مشتری و در نتیجه تغییر وضعیت فروش محصول شود. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تنها ۳ درصد از مردم به اشتباهات گرامری و املایی توجه نمی‌کنند؛ اما برای اکثر مخاطبین مشاهده‌ی چنین خطاهایی در ادامه دادن به خواندن اطلاعات، عاملی تعیین‌کننده است. اصلاح چنین خطاهایی در مرحله‌ی پیش از چاپ با حداقل هزینه میسر است؛ اما هنگامی‌که محصول در دست مصرف‌کننده قرار گیرد دیگر راهی برای اصلاح آن وجود ندارد.

به‌طورکلی دو نوع تصحیح وجود دارد که می‌بایست قبل از ارسال فایل برای چاپ، به آن‌ها رسیدگی شود. تصحیح اول، بررسی اشتباهات گرامری و املایی‌ست. این بخش می‌تواند شامل موارد پیکربندی متن باشد. مانند طول و فاصله‌ی بین خط‌ها، سایز و نوع فونت، در نظر گرفتن علائم نگارشی و پاراگراف‌بندی درست و هر آن چیزی که می‌تواند یک‌نواختی کلی را بهبود بخشد.

تصحیح دیگر، کنترل و بررسی موارد گرافیکی‌ست که در آن جذابیت بصری متن از نظر گرافیکی بررسی می‌شود.

۲- اندازه و وضوح تصویر

بررسی وضوح تصویر شامل تمام آبجکت‌ها و عکس‌های آماده‌شده توسط طراح می‌باشد که نیاز به بازبینی دوباره دارد. بدان معنی که طراح تک‌تک تصاویر اولیه‌ی ورودی در طراحی و هچنین فایل نهایی را از نظر اندازه و کیفیت بررسی می‌کند.

سندهای چاپی باید با دی.پی.آی (DPI(300 یا بیشتر ذخیره شوند. طبق نظر متخصصین: «یک روش خوب این است که همیشه فایل‌های طراحی خود را در بالاترین وضوح ممکن ذخیره کنید. اگرچه می‌توانید وضوح یک تصویر را در صورت لزوم کاهش دهید، اما اضافه کردن پیکسل پس از چاپ غیرممکن است.»

۳- اطمینان از مدل رنگ (CMYK در مقابل RGB)

در زمان چاپ، آنچه روی صفحه‌ی نمایشگر می‌بینید اغلب موارد با محصول نهایی چاپ‌شده متفاوت به نظر می‌رسد. یکی از راه‌های اطمینان از مطابقت آنچه در صفحه‌ی نمایش می‌بینید با آنچه از ماشین چاپ بیرون می‌آید این است که مدل رنگ موجود در طرح خود را بررسی کنید.

اکثر برنامه‌های نرم‌افزاری به‌طور پیش‌فرض از مدل رنگ RGB استفاده می‌کنند. این درحالی‌ست که ماشین‌های چاپ از فرآیند CMYK برای ایجاد طیف کامل رنگ و شدت رنگ مختلف استفاده می‌کنند. به‌همین‌منظور می‌بایست نرم‌افزار مورد استفاده خود در طراحی را روی CMYK تنظیم کنید یا بر این اساس تصاویر را بررسی کنید.

چک لیست پیش از چاپ - CMYK در مقابل RGB

۴- کالیبره کردن صفحه‌ی نمایش (مانیتور)

راه دیگر برای اطمینان از دقت رنگ، کالیبره کردن صفحه‌ی نمایش قبل از چاپ است. مهم است بدانید که ممکن است مشتریان و طراحان، مانیتورهای خود را به‌طور متفاوتی کالیبره کنند. این موضوع می‌تواند منجر به بروز برخی مشکلات شود. اغلب مشاهده طرح در چندین دستگاه مختلف و پرینت پروف (نمونه‌گیری پیش از چاپ)، می‌تواند مفید باشد. این کنترل‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا تفاوت‌های جزیی که در مانیتور قابل دیدن نیست را‌، مشاهده کنید.

۵- فرم‌بندی و نشانه‌های سند چاپی

یکی از مواردی که در چاپ حائز اهمیت است، چیدمان درست طرح بر روی کاغذ است که موجب کاهش ضایعات کاغذ و هزینه می‌شود. باید به خاطر داشت که چیدمان درست، تسهیل‌کننده مراحل پس از چاپ خواهد بود. برای داشتن فرم نهایی بهینه و کارآمد قدم اول، انتقال طرح از نرم‌افزار به سند چاپی است. در این مرحله می‌بایست از خطوط مرزی و برش طرح به‌طور صحیح اطمینان حاصل کرد. رجیستر مارک‌ها (خطوط مرزی و برش) نشان‌دهنده‌ی لبه‌های طراحی شما و جایی‌ست که می‌بایست پس از چاپ برش داده شوند. این خطوط به شما امکان فرم‌بندی امن و حرفه‌ای تا لبه‌ی صفحه را می‌دهد.

اگر متون یا تصاویر، لبه‌ی برش یا لبه‌ی تاشو دارند؛ بررسی تلرانس برش کاغذ بسیار مهم است.

اگر گوشه‌های طرح شما دارای رنگ است، اضافه رنگ برای جلوگیری از ایجاد سفیدی و بی‌رنگی در کناره‌های محصول بعد از برش در نظر گرفته می‌شود.

رعایت موارد فوق در چیدمان و توجه به نشانه‌ها، اثر قابل ملاحظه‌ای بر روی کیفیت نهایی محصول چاپی خواهد داشت.

۶- خروجیPDF با وضوح بالا

وقتی همه‌ی مراحل را پشت سر گذاشتید، زمان آن است که فایل نهایی خود را ذخیره کنید. فایل‌های PDF عمدتا فرمت‌های فایل قابل چاپ بدون تغییر هستند که برای این منظور بسیار مناسب به نظر می‌رسند.

خروجی پی دی اف

۷- کاغذ مناسب انتخاب کنید

کاغذ مناسب تفاوت ایجاد می‌کند. آخرین مرحله قبل از ارسال طرح به چاپخانه، انتخاب کاغذ است. انواع مختلف کاغذ، احساس و جذابیت بصری متفاوتی در نگاه مصرف‌کننده‌ی نهایی ایجاد می‌کنند. بهتر است قبل از شروع چاپ، کمی زمان برای انتخاب کاغذ مناسب صرف کنید.

انتخاب کاغذ مناسب چاپ

چک لیست، راه‌حلی برای استاندارد بالاتر

تهیه‌ی چک لیست پیش از چاپ و بررسی موارد مطرح‌شده به شما کمک می‌کند تا یکپارچگی طرح خود را از ابتدا تا خروجی چاپی نهایی حفظ کنید. پرینت پروف (نمونه‌گیری پیش از چاپ) به شما کمک می‌کند تا اشتباهات کوچکی که هنگام آماده‌سازی به چاپخانه راه پیدا می‌کنند را پیدا کنید. تنها با چند قدم ساده و مشخص می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید و اطمینان حاصل کنید که تولیدات تحت نظارت شما هر بار با استانداردهای بالاتری مطابقت پیدا می‌کنند.


ترجمه از وب‌سایت ۹۹Designs